Legends

Ținuturi legendare / Petrecerea vrăjitoarelor - Mureni

Petrecerea vrăjitoarelor -  Mureni
Satul micuț se găsește în apropierea orașului Sighișoara, sau mai exact în apropierea satului Vânători. Numele satului în limba maghiară (Szederjes) ar putea proveni din cuvântul nemțesc Zedriasch. Timp de mai multe secole zona a fost locuită de sași care încercau să înflorească această regiune aflată la marginea Ținutului Secuiesc. La fel ca localitatea învecinată Archita, și Mureni dispune de o imagine tradițională datorită caselor săsești vechi. 

În centrul legendelor acestei regiuni, asemenea aproape tuturor regiunilor, se află vrăjitoarele și superstițiile legate de acestea. 
Conform legendei vrăjitoarele se distrau în mod regulat în Mureni. S-au stabilit într-o casă veche, părăsită, de unde se auzea muzică tare și sunet de țambal în fiecare noapte care i-a trezit pe săteni. După un anumit timp bărbații din sat și-au învins frica și s-au dus la casa veche din podul căreia se auzea muzica, iar petrecărețele au fost vrăjitoarele din zonă. 

Conform unei alte povestiri într-o noapte un om s-a cazat într-un grajd din Mureni. În timpul nopții și-a dat seama că este un foc în curte în jurul căruia dansează vrăjitoare. A auzit de la cineva că trebuie să lovească pragul cu un topor deoarece astfel vrăjitoarele dispar – a și procedat așa, iar după lovitură curtea s-a liniștit. 
Dacă în prezent turiștii se cazează la Mureni, nu vor întâlni vrăjitoare dansatoare, însă câteodată această mică comunitate organizează petreceri, respectiv balul strugurilor. 

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay