Traseu turistic: Sighișoara – Platoul Breite – Stejărenii – Sighișoara

Descriere

Descoperă rezervația naturală de stejari seculari de lângă Sighișoara, la pas sau pe bicicletă!

Bătrânii arbori cu vârste între 400 şi 600 ani şi diametre de până la 1,8 m, te aşteaptă pe platoul din apropierea Sighişoarei, în cel mai mare şi mai bine conservat habitat de pășune împădurită cu goruni şi stejari seculari din centrul şi estul Europei. Aici, în mijlocul pădurii, în doar 133 ha, găsești 10% din plantele cunoscute la nivel naţional (380 de specii şi subspecii de plante). Loc preferat de culegătorii de ciuperci, leurdă sau alte plante benefice, aici poți observa în voie multe specii de plante si animale – ciocanitori, pasari cantatoare, soparle, lilieci sau fluturi – pot fi observate de-a lungul intregii excursii, in functie de sezon si perioada zilei. 

Vă rugăm nu le deranjați, vătămați sau capturați!
 
Detalii tehnice:
Tip marcaj: bandǎ roşie + bandǎ albastrǎ
Lungime traseu / Route length: 25,2 km
Diferenṭǎ nivel urcare: 608 m
Altitudine maximǎ: 581 m
 
Traseul pornește de pe strada Ana Ipătescu și urcă șerpuit și accentuat către pădure. Drumul prin pădure ȋși pierde curând ȋnclinarea și atinge zona de platou a Breitelui. Ultima porţiune urmărește liziera pădurii până ȋntâlnește drumul forestier pietruit. Continuați pe marcajul bandă roșie aprox. 6,2 km printre stejarii seculari răzleţi și apoi prin pădurea deasă de foioase. Pe partea dreaptă veţi găsi marcajul bandă albastră care vă coboară ȋn satul Stejăreni, prin pădure ȋn prima jumătate și apoi pe un pinten de deal până la primele case. Parcurgeţi localitatea pe strada principală (pe lângă biserica săsească) și la limita nordică a satului părăsiţi marcajul și mergeţi pe drumul comunal 57 către nord aprox. 8,4 km pe Valea Beșei până ȋntâlniţi drumul naţional 14. Faceţi dreapta pe acest drum asfaltat și mergeţi aprox. 6,2 km până ȋn Sighișoara.

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay