Muzeul Rhedey - Sângeorgiu de Pădure


În centrul orașului Sângeorgiu de Pădure se află castelul de stil neobaroc al familiei nobiliare Rhédey, castel construit pe ruinele mănăstirii și bisericii din secolul al 16-lea. De castel se leagă amintiri de istorie locală și legături aristocratice europene. În acest castel s-a născut Claudia și și-a găsit odihna veșnică în cripta de sub biserica reformată de vizavi.

Pentru a îmbogăți, respectiv a umple lacunele despre cunoștințele despre Claudia, orașul Sângeorgiu de Pădure a inițiat o cercetare istorică. În urma acestor cercetări s-a reușit identificarea jurnalului scris în limba germană a celei mai cunoscute membre a familiei, Claudia Rhédey, stră-străbunica Reginei a Marii Britanii. Bazându-se, pe de o parte, pe aceste cercetări istorice, iar pe de altă parte pe înscrisurile din jurnal, a luat ființă, în toamna anului 2019, expoziția ”Mysteria Residentiae Rhédey”, dedicată familiei Rhédey.

Vizavi de Castelul Rhédey se află biserica reformată, construită în stil gotic în secolul al 14-lea. În cripta de sub biserică și-a găsit odihna veșnică Claudia Rhédey. Memoria ei este păstrată prin cele două plăci de marmură, care au fost ridicate de nepoata ei, Victory Mary of Teck, soția regelui George al V-lea. Prinţul Charles şi-a omagiat strămoaşele în anul 2008 vizitând biserica, şi semnând în cartea de oaspeţi.

Intrarea se face la fiecare oră fixă, fiindcă fiecare tur se face cu ghid.
Program de vizitare:

1 Mai - 30 Septembrie
Luni-Vineri: 9:00-16:00, Sâmbătă-Duminică: 10:00-16:00

1 Octombrie - 30 Aprilie
Luni-Vineri: 9:00-15:00, Sâmbătă-Duminică: Închis 

Datorită lucrărilor de amenajare a parcului din împrejurul castelului, vizitarea castelului Rhédey NU este posibilă, pe o perioadă nedeterminată!

Plimbare virtuală - ca și cum ai fi acolo

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay