Turnul bisercii evanghelice - Saschiz

Amplasat într-un loc strategic, asigură o vizibilitate maximă în toate direcțiile. A fost principalul element defensiv de la Saschiz, dar a îndeplinit și rolul de clopotniță - trei clopote, cele originale fiind schimbate după incendiul din 1717. În 1677 capacitatea defensivă a fost sporită cu încă două etaje, de către un maistru constructor tirolez, fiind folosit ca model turnul cu ceas din Sighișoara. Ceasul și statuia „Bogdan” datează de la 1818. Statuia bătea fiecare sfert de oră, prin mecanismul conectat la ceas. Învelitoarea actuală a turnului datează de la 1832 și a fost realizată din țiglă smălțuită. Biserica nu a avut o incintă fortificată. 
Turnul bisericii a fost reabilitat de Parohia Evanghelică C.A. Saschiz în cadrul proiectului “Lucrări de reparaţii, conservare şi introducere în circuitul turistic la Ansamblul Bisericii Evanghelice Fortificate Saschiz”, care a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, în valoare totală de 2,23 milioane de lei, din care 2,16 milioane lei reprezintă finanţare nerambursabilă.

Turnul-clopotniţă al bisericii fortificate este un monument reprezentativ pentru arhitectura săsească din secolul al XV-lea şi a beneficiat de lucrări asupra zidăriei de interior, asupra faţadelor, precum şi de amenajarea scării interioare de lemn, refacerea acoperişului şi pardoselii, precum şi a instalaţiei electrice.

În apropiere...

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay