Castelul Kemény - Brâncovenești

Castelul de la Brâncovenești a fost construit, în prima fază, din inițiativă regală în secolul al XIII-lea din ruinele unui fost castru roman. A primit forma renascentistă în urma unor lucrări începute în anul 1537 și finalizate în 1555, din această perioadă datează și ancadramentele ferestrelor renascentiste. De-a lungul timpului castelul a avut mai mulți proprietari, printre care: Bethlen Gábor, Gheorghe Rakoczi I, Gheorghe Rakoczi II, acesta din urmă, îi donează domeniul compus din cinci sate lui Kemény János. În următoarele trei secole, domeniul a fost deținut de familia Kemény. La inițiativa lui Kemény Miklós, în anul 1816 castelul a suferit noi modificări realizate de Möller István, atunci fiind adăugat și bastionul mare.

Castelul a fost naționalizat la 2 martie 1949, fiind utilizat ca închisoare, școală de corecție și centru de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică. La sfârșitul lunii septembrie 2014 castelul a revenit în posesia familiei Kemény fiind deschis publicului. În jurul castelului există un parc unde se află Masa Helikon, un monument sculptat în anul 1935, în memoria lui Kuncz Aladar.


Program de vizitare
Marți -Vineri: 10.00 – 17.00
Sămbătă – Duminică: 9.00 – 17.00
Luni: închis

Biletul de intrare reprezintă o donație pentru întreținerea și reabilitarea castelului (include vizita ghidată a castelului și a parcului)
Adult: 15 Lei  Copii: 7 lei
Intrare parc - Adult: 8 Lei  Copii: 4 lei

Plimbare virtuală - ca și cum ai fi acolo

În apropiere...

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay