Castel Haller

Castelul Haller - Ogra

Descriere

Situat la 22 km de Târgu Mureş, castelul Haller a fost construit în secolul al XVII-lea și a fost pe rând în proprietatea mai multor familii nobiliare transilvănene. În 1610 moșia, împreună cu satul Ogra au intrat în proprietatea familiei Haller și au și rămas în proprietatea familiei timp de 300 de ani. Forma actuală a primit-o în secolul al XVIII-lea, după transformarea conacului care se afla în locul actualului castel. În timp, acesta a avut diferite destinații (școală, internat, grădiniță, dispensar sătesc), ca mai târziu, după retrocedare, să fie vândut de către moștenitori și transformat într-un hotel castel, de către o companie privată.

În prezent, castelul oferă locuri de cazare, un restaurant și centru wellness.Castelul Haller a fost construit în secolul al XVII-lea și a fost pe rând în proprietatea mai multor familii nobiliare transilvănene. În 1610 moșia, împreună cu satul Ogra au intrat în proprietatea familiei Haller și au și rămas în proprietatea familiei timp de 300 de ani. Forma actuală a primit-o în secolul al XVIII-lea, după transformarea conacului care se afla în locul actualului castel. În timp, acesta a avut diferite destinații (școală, internat, grădiniță, dispensar sătesc), ca mai târziu, după retrocedare, să fie vândut de către moștenitori și transformat într-un hotel castel, de către o companie privată.

În prezent, castelul oferă locuri de cazare, un restaurant și centru wellness.

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay