Conacul Simén - Călimănești

Descriere

Se află la 26 km de Târgu Mureş și la 33 km de Sighișoara.

Pe locul aflat vizavi de biserica reformată a satului s-a ridicat conacul familiei Simén. Construit din cărămidă și piatră de râu, conacul a fost ridicat inițial pe plan dreptunghiular, iar în secolul al XX-lea s-a adăugat un pridvor și o terasă acoperită. Dintre oaspeții de seamă ai conacului îl amintim pe poetul național al maghiarilor, Petőfi Sándor și pe scriitorul maghiar Jókai Mór.
Conacul a fost construit pe un deal, cu vedere spre râul Târnava Mică, iar acest amplasament a permis construirea de beciuri boltite. După naționalizare, a servit drept clădire publică, iar apoi a devenit cămin cultural până în 2006, când a fost cumpărat de familia Petry.

Aspectul magnific actual se datorează familiei Petry, care a transformat conacul într-un centru de evenimente și cramă, deschizându-și porțile după lucrările care au durat între anii 2007-2016.
Castelul se vizitează, cu programare prealabilă. La cerere, se pot organiza și degustări de vin sau alte evenimente.

Adresă: Călimănești, nr. 40
Telefon: +40 727 802 200

Conacul a fost construit pe un deal, cu vedere spre râul Târnava Mică, iar acest amplasament a permis construirea de beciuri boltite. Printre oaspeții de seamă ai conacului se numără poetul național al maghiarilor, Petőfi Sándor și scriitorul maghiar Jókai Mór.Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay