Rezervația Naturală Bujorul de stepă de la Zau de Câmpie

Descriere

Faima Rezervației Botanice de la Zau de Câmpie, situată în Mureș, în apropiere de orașul Luduș, a depășit granițele României, astfel că de câțiva ani sosesc oaspeți din mai multe țări pentru a admira bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia). 
Rezervația de 3,5 ha cuprinde circa 50.000 de bujori.
Mai există și alte locuri în lume unde sunt prezenți bujori de stepă, dar nicăieri nu mai crește această plantă la o altitudine atât de mare (450-500 m), precum la Zau de Câmpie. De asemenea, este singurul loc din România în care se dezvoltă această specie de bujor.
Bujorii de stepă de la Zau de Câmpie au intrat pentru prima dată în atenția botaniștilor occidentali în prima jumătate a secolului XIX, fiind prezentati savanților în capitala Austriei.  În rezervația botanică Zau de Câmpie, alături de bujorii de stepă, mai sunt prezente și alte specii de plante rare (350 la număr), printre care stânjenelul sălbatic, zăvăcusta, frăsinelul, laleaua pestriță sau untul vacii (Orchis morio) – o mică specie autohtonă de orhidee.

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay