Aventură și expediții

Te așteaptă multă aventură și expediții de neuitat!

Zoo - Târgu Mureș

Istoria Grădinii Zoologice a început în urmă cu mai mult de 50 de ani. Deschiderea prima dată pentru vizitatori a fost la data de 23 august 1963. S-a deschis pe o suprafață mică, de 600-700 m2 cu un număr de 10 animale. Astăzi Grădina Zoologică se întinde pe 40 ha, ca și mărime este prima din România. La Grădina Zoo Târgu Mureș pot fi întâlnite curiozități din lumea animalelor sălbatice, precum elefantul asiatic, girafa Rothschild, zebra Grevy, hiena dungată, antilopul orix şi cel cu corne de sabie - specie dispărută din natură. Bizonul de pădure, sau mangabe cu burtă galbenă - specie care există numai în 9 grădini zoologice. Grădina Zoologică din Târgu Mureș pe lângă animalele interesante din colecție oferă vizitatorilor o gamă largă de activități educaționale: de la Serbarea animăluțelor, zile însemnate ca Ziua ursului, elefanților. Ne-am alăturat seriilor de programe Noaptea Muzeelor, Noaptea Grădinilor Zoologice sau Dreamnight organizat concomitent în aceeași zi în grădinile zoologice din Europa, program oferit persoanelor cu dizabilități.

Află mai mult

Mini Romania Original Park

Amenajat pe domeniul Hotel Europa Kokeltal, la 6 km de Sighișoara, între comunele Albești și Vânători, Mini Romania Original Park este un parc tematic ce propune vizitatorului un tur al României în miniatură. Machetele expuse au ca sursă de inspirație curiozități despre România, desprinse din sfere precum tehnică și inovație, artă și arhitectură populară, istorie antică și recentă, etc., din categoria celor de tipul Atracții Turistice Obligatoriu de Vizitat.Mini Romania Original Park își propune ca în viitorul apropiat (cca. 2 ani) să-și extindă considerabil aria de expunere, care va ajunge la 3,2 ha și unde vor fi expuse chiar și machete ale unor formațiuni naturale.Cele mai multe exponate sunt confecționate din polistiren, iar la construcția lor au fost folosite diferite tehnici de realizare în care s-au folosit utilaje de tip cnc (2D și 3D) și imprimante 3D.Orar de vizitaresâmbătă – duminică: 10.00 – 19.30

Află mai mult

Transilvania Motor Ring

Aflat sub administrarea Consilului Judeţean Mureş şi cu o poziționare strategică în centrul ţării, la o distanţă de 12 Km de Aeroportul Transilvania, 10 km de Autostrada A3 și foarte aproape de alte artere importante care traversează ţara, are ca obiectiv principal creşterea contribuţiei turismului la dezvoltarea locală şi regională prin diversificarea serviciilor turistice, respectiv crearea în județul Mures a unui ,turism de nişă” pentru amatorii de sporturi cu motor. Fiind un circuit de viteză cu o lungime totală de 3.708 metri, lăţime între 11 – 14 metri, 11 boxe duble, servicii de cronometrare şi transpondere de viteză, centru medical şi ambulanţă, utilaje de ridicat şi transportat vehicule avariate, restaurant, spații de cazare, studio şi platformă radio/tv, parcare şi două heliporturi, acesta poate găzdui orice fel de competiţie auto, moto, karting, ciclistică sau alergare care se poate desfăşura pe un circuit de asfalt Pe lângă evenimentele planificate pe parcursul anului, în fiecare luni şi Marţi vor exista sesiuni de Track Days Auto - Moto în care doritorii se pot înscrie şi participa cu vehiculele proprii la competiţii contratimp. 

Află mai mult

Haiduceală pe Vârful Saca

Pentru pasionații de cai și pentru cei care sunt conștienți de frumusețile montane, imprejurimile Sovatei, cu panoramele minunate ale Vârfului Saca din Munții Gurghiului, sunt o oază de liniște și frumusețe dar in același timp oferă și posibilitatea satisfacerii nevoii de aventură in natura pură. Excursiile călare organizate de către noi, sunt destinate în mod exclusive călăreților experientați. Excursiile desfășurate pe durata a una, două sau mai multe zile, sunt organizate tot anul, în funcție de pretențiile și preferințele clienților noștrii, precum și funcție de starea vremii la momentul respectiv. Cazarea este organizată în pensiunile locale sau campare în corturi, iar mâncarea tradițională bogată în cărnuri și condimente, întregesc sejurul de vis ale clienților noștrii. Nu lipsesc desigur nici focurile de tabără și palinca de prune ca un preludiu pentru somnul cu siguranță adânc după o zi istovitoare dar minunată. Ziua a ITransfer auto până la Sovata - 4-5 ore călărie pe dealurile Munților Gurghiului până la vârful Saca - Odihnă și gustare pe drum - După masă, zbor cu parapanta pe Platoul Repaș - Seara cină, foc de tabără și ghicitul în stele - Cazare în Pensiunea Repaș sau în cort Ziua a II-a Mic dejun - Călărie până la vârful Bucin - Odihnă și gustare pe drum - Călărie înapoi la Sovata - Baie în lacul Ursu Transfer auto înapoi la destinația inițială de pornire

Află mai mult

Strange Transylvania

Farmecul aparte al Sighișoarei e dat de clădirile vechi foarte bine conservate, care păstrează aerul medieval al cetății. O fereastră spre viața medievală, un loc romantic, cu străzi înguste și case fermecătoare – toate acestea fac din Sighişoara un oraș bogat în cultură și istorie. Pornind cu bicicletele din cetate spre platoul Breite de langa Sighisoara unde se afla cel mai mare, reprezentativ si bine conservat habitat de pajiste imp[durită cu goruni și stejari multiseculari din centrul si estul Europei. Mergem mai departe spre Apold, localitate datată încă din sec al XI-lea, cu biserica fortificată în prim plan. Continuăm drumul spre Daia, o altă localitate ex-săsească, mărturie a exodului sașilor din anii 1970-1990. Ne îndreptăm spre cetatea țărănească din Saschiz, de unde coborâm în satul Saschiz, care pare rupt din rai. Micuța comună abundă de istorie, cultură și tradiție. După o tocană la ceaun, gătită în curtea cabanei din bușteni, pâine de casă și pălincă bună, focul de tabără este doar preludiu pentru somnul bine meritat după o zi istovitoare dar bogată în experiențe căpătate. Urmează o zi mai liniștită, întreruptă doar de cei 15 km de pedalat la Sovata, unde după o baie în lacul Ursu, ne reculegem într-o plimbare pe promenada din jurul lacului. O nouă experiență culinară cu păstrăv prăjit la grătar în Câmpul Cetății, și excursia se încheie cu regretul celor două zile trecute parcă prea repede… Biciclete puse la dispoziție: Mountain Bike.

Află mai mult

FAN ARM - Reghin

Fan Arm înseamnă aventură, adrenalină, siguranță și relaxare, toate acestea combinate cu pasiunea pentru arme și dorința de a vă oferi posibilitatea să trăiți la maxim fiecare secundă din timpul dumneavoastră liber.

Află mai mult

Peppermint Park - Parc de aventură

PepperMint Park oferă aventuri de vacanță excepționale. Fie că dorești o Aventură extremă ori mai domoală în Parcul de Aventură, sau doar o plimbare relaxantă cu bicicleta in pădure, ori vrei să te joci cu copiii în siguranță, Peppermint Park este locația ideală pentru vizitatori individuali, familii, evenimente corporatiste sau excursii cu școala.Situat in apropierea orașului Târgu Mureș, la câteva minute de Aeroportul Transilvania, și de bucla de ieșire de pe Autostrada A3 în directia Târnăveni, PepperMint Park vă oferă tot ce v-ați putea dori pentru o zi plină de distracție pentru întreaga familie.

Află mai mult

Outdoor Experience

Outdoor Experience este o echipă care te duce la rafting, kayak pe ape repezi, canoe, canioning, mountain biking, drumeții, cam tot ce se poate face cu pasiune în natură. Suntem o echipă tânără şi entuziasmată, vâslim pe ape repezi pentru că ne place. Cunoaştem foarte bine apele repezi din ţară, suntem foarte mobili şi avem cea mai diversificată ofertă de rafting din ţară. Organizăm în fiecare an Mureş Marathon, cel mai mare concurs pe ape repezi din ţară care are ca scop promovarea sporturilor pe ape repezi (caiac ww, canoe ww, rafting) și King of the Jiu, singurul concurs de whitewater kayak din Romania. În fiecare an organizăm ture de recunoaștere pe diferite râuri ale ţării şi din Europa. 

Află mai mult

Moove - Sală de cățărat - Târgu Mureș

Moove este baza echipei Outdoor Experience. Un vis devenit realitate, am reusit sa cream un loc pentru miscare si relaxare pentru Targu Mures si echipa noastra. Sala de catarat, centru de inchiriere caiace si biciclete, magazin de sporturi nautice si accesorii intr-un singur loc.

Află mai mult

Clubul LeLe Games - Târgu Mureș

Locul ideal pentru iubitorii de jocuri de societate într-un mediu plăcut în aer liber sau în interior.

Află mai mult

Gokart Racing Lounge Garden - Sângeorgiu de Mureș

Aici, oricine poate încerca acest popular sport tehnic.

Află mai mult

Zbor de Agrement - Târgu Mureș

Zbor de agrement cu avioane mici. O experiență inedită de a vedea orașul de la înălțime.

Află mai mult

Complexul de agrement și sport ”Mureșul”

În cazul în care nu ești adeptul relaxării active și preferi să stai tolănit la marginea unei piscine, în Tg. Mureș ai mai multe opțiuni. Destinația cu cei mai mulți vizitatori în timpul verii este Complexul de agrement și sport ”Mureșul”, sau pur și simplu ”Weekend”, cum l-au denumit localnicii. Acesta se află la marginea orașului, pe malul stâng al râului Mureș și se întinde pe o suprafață de aproximativ 40 ha. Aici vei găsi tot ce este necesar pentru a-ți petrece o zi întreagă la bălăceală și la soare: bazine de înot de mai multe mărimi, plajă amenajată cu gazon natural, terase cu mâncare și băutură, terenuri de sport, chiar și un canal pentru plimbări cu barca, dintr-un fost braț al râului Mureș.

Află mai mult

Platoul Cornești

Platoul Cornești este locul unde locuitorii orașului caută umbra și relaxarea în natură, în timpul verii. În afară de vizitarea Grădinii Zoologice situată într-un frumos cadru natural, aici se pot face plimbări nu doar pe aleile pietruite, ci și în pădure, în acompaniamentul cântecelor păsărilor. Dacă rămâneți în spațiul amenajat, puteți face o plimbare revigorantă cu o înghețată sau o bere rece, dar puteți de asemenea admira orașul de sus, din locul special amenajat pentru a vedea această panoramă. Copiii vor găsi aici un mic paradis dedicat jocurilor și mișcării în aer liber, în spațiul verde cu leagăne, tobogane, având la îndemână cel mai mare skatepark din oraș, excursie cu trenulețul, sau chiar și o pistă de alergare!

Află mai mult

Infinituum

Vizitează cel mai mare labirint de oglinzi din țară în Târgu Mureș. Vino și descoperă ce ascunde!Descoperă cel mai mare labirint de oglinzi din țară și oferă-i copiilor tăi o experiență de neuitat într-un univers captivant, unde reflexiile colorate și iluziile optice vă vor purta într-o călătorie plină de uimire și distracție.

Află mai mult

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay