Zurinka (HU)

Feb-25

Spectacol de păpuși recomandat pentru copii cu vârsta de 4 ani și peste

Actori:
Dezső Bonczidai
Péter Cseke
Éva Halmágyi
Katalin Gönczy
Tímea Nagy
Győző Puskás
Dániel Szabó
Andrea Szélyes
Szilárd Szőlősi-Pénzes
Designer: Eugenia Tărăşescu-Jianu
Consilier Artistic: Rudolf Moca
Asistent de Regie: Dezső Bonczidai
Regizor: Gavril Cadariu

A fost odată, demult, în Romahon, sub lumea prințului Lunii, "unde poți ajunge doar în visul tău," când Regele Zorálió și Regina Luludia trăiau cu cei o mie de copii ai lor. Erau atât de mulți încât Romahon, regatul viselor, nu-i mai putea găzdui.
Așa că Zorálió, regele romilor, i-a trimis pe toți copiii săi în lumea largă, oriunde le-ar fi dorit inima. Să-și pună priceperea ca transportatori și meseriași în folosul oamenilor, iar cu dansurile și cântecele lor să aducă bucurie oamenilor pământului!
Astfel, în Averföld, Prințul Gundzsár s-a îndrăgostit de cea mai frumoasă fiică a regelui romilor, Zurinka cu picior de dans. Dar fericirea lor a fost de scurtă durată: au fost persecutați de către Dzsungália, vrăjitoarea isteață. Cu mult timp în urmă, Dzsungália și-a vândut inima Diavolului Tată, așa că Regele Zorálió a izgonit-o din Romahon. Vrăjitoarea spera că, urmărind-o pe Zurinka, s-ar putea întoarce în țara viselor și să se răzbune pe regele romilor.
Cu toate acestea, Zorálió a învins-o pe Dzsungália; iar Zurinka și ceilalți s-au întors în lumea largă peste podul curcubeului, unde puteau dansa și cânta în voie pentru totdeauna. Ei au răspândit vestea țării luminată de lună, care se învecinează cu curcubeul.

Premiera în limba maghiară a spectacolului Zurinka a avut loc în 2005 la Teatrul Ariel și a fost renovat la data de 25 iunie 2023.

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay