Trădare

May-22

la Sala Mare (regim Studio)

Unul dintre cei mai vechi şi mai temuţi duşmani ai căsniciilor şi ai relaţiilor erotice în general – infidelitatea – e tema centrală a piesei „Trădare“ scrisă de celebrul dramaturg englez Harold Pinter, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură. Jerry, Emma şi Robert formează un triunghi amoros în care fiecare iubeşte, trădează şi abandonează orice principii şi convingeri, cedând unor impulsuri incontrolabile. Pe fundalul aparent idilic al unor cămine împlinite, cu familii „de succes“, se proiectează eşecul a trei adulţi incapabili să-şi gestioneze prieteniile, pasiunile şi duplicitatea care începe să le definească vieţile.
„Trădare“ e o reconstituire percutantă, în cronologie inversă, a formării şi dezintegrării triunghiului amoros Jerry – Emma – Robert, o recapitulare a momentelor esenţiale în care trădarea a devenit adevărata natură a relaţiei celor trei şi în care i se putea pune, în momente de luciditate, punct.
Regizorul Bobi Pricop tratează povestea într-o cheie neconvenţională, care scoate la suprafaţă noi sensuri, nuanţe şi asperităţi ale unei teme fundamentale pentru natura umană.
"Piesa lui Pinter, dincolo de faptul că propune niște teme extrem de acute, folosește și o convenție mișto – cronologia inversă pentru a descompune niște emoții, niște trăiri, niște relații. Într-un tip de dramaturgie clasică, tensiunea crește până ajunge la un deznodământ, ori aici e invers, începem cu deznodământul, suntem într-un punct de acumulare maximă de energie, de unde începem să deconstruim, să scoatem la iveală motivații, temeri, dar și momentul ăla de fericire absolută din care a apărut totul. E ca un fel de disecție creativă a unor vieți, a eșecului unor relații, spulberării unor visuri, a căror disoluție o vedem în rewind."
Bobi PRICOP
Următoarea reprezentaţie va avea loc miercuri, 22 mai, de la ora 19.00, la Sala Mare (se va juca în regim studio, cu publicul pe scenă).

Spectacolul are o durată de 1 oră şi 30 minute şi este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay