Trandafir galben - Reghin (HU)

Feb-21

21 februarie 2024
 Trandu-te rog următorul text în limba română:  Trandafirul galben, romanul pustiului scris de Jókai Mór în 1892, detaliază aproape cu rigoarea unui etnolog natura și obiceiurile de pe Hortobágy. În spectacolul de dans, coregraful și regizorul Könczei Árpád au transpus în scenă povestea dramatică a acestui roman inspirat din lumea țărănească, în colaborare cu ansamblul artistic Maros Művészegyüttes.
 Triunghiul amoros dintre cei doi prieteni din copilărie, Decsi Sándor și Lacza Ferkó, și iubirea lui Sándor pentru Klári sunt cunoscute în literatură. Dar devine special când temperamentul și sistemul de valori al pustiului Hortobágy încep să dirijeze conflictul. Personajelor din roman, Jókai le conferă calități aproape naturale: Sándor este pasional și hotărât ca caii; Ferkó este precaut și disciplinat ca taurul; Klári este rară și ciudată ca trandafirul galben.
 Atmosfera de bază a spectacolului este determinată de tăcerea singurătății păstorilor, tensiunile dintre păstorii bărbați, cuvintele grave scoase din tăcere, relația de formare a caracterului dintre om și natura din jurul său. Creația spectacolului a fost inspirată chiar de aceste toposuri simbolice, amintind de dramele grecești. Astfel, spectacolul intitulat "Trandafirul galben" este undațiile acestor povești, rapoarte și puteri străvechi. Și ce ar putea fi un purtător mai bun pentru această undătaie decât cântecele populare, dansurile populare și portul popular de pe Hortobágy? În fața noastră se desfășoară firele tragediei de iubire și totul se rezolvă în ordinea sa firească - așa cum o știm din viața reală.

 Creatori:
Dramaturg - Györfi Kata
Coloană sonoră - Könczei Árpád
Confecționare costume - Soós Margit, Szász Zsuzsa, Szélyes Andrea
Instructor de dans - Majer Tamás
Instructor de dans, asistent de regie - Könczei Villő
Scenograf - Csiszér Csilla
Regizor-coregraf - Könczei Árpád, laureat al premiului Harangozó
Dirijori de dans - Farkas Sándor-Csaba, Kásler Magda
Dirijor de orchestră - Moldován Horváth István
Director - Barabási Attila-Csaba

Rezervarea prealabilă este necesară la numerele de telefon: 0757-109-450 sau 0740-515-617.

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay