Orestia

Apr-05

Orestia, este o adaptare nouă și antrenantă a tragediei grecești, în care s-a realizat o operație revelatoare asupra trilogiei epice a răzbunării lui Eschil (singura trilogie antică rămasă întreagă la 2500 de ani după scrierea ei) păstrând intactă esența tragediilor – prezentând căderea Casei Atrizilor. Este o creație teatrală care rearanjează înțelegerea personajelor mitice și a poveștilor transmise prin intermediul lor, oferind o lecție nemiloasă de ambivalență. În mod paradoxal, o acțiune poate fi atât ”bună” cât și ”rea”, binele și răul fiind la un fir de păr distanță, iar alegerea răului mai mic este o dilemă umană cu care ne confruntăm încă din cele mai vechi timpuri. De fapt, putem observa că unele aspecte ale naturii umane nu s-au schimbat nici măcar în 2500 de ani, iar multe dintre întrebările lăuntrice de atunci încă nu și-au găsit răspunsul.
Este un specatcol viu și vital, extrem de actual, vorbind atât despre crimă și traume, cât și despre justiție, religie, natura poveștilor și nevoia noastră de a continua să le refacem și să le repetăm, viața individuală versus binele general, consecințele inevitabile ale războaielor străine și ale violenței dar și despre multiplele relatări diferite ale aceleiași povești – toate cu umor negru presărat pe alocuri. Spectacolul, cu o durată de două ore, vă trece printr-o multitudine de stări, oferind o experiență concentrată și palpitantă oricărui spectator, indiferent dacă vă sunt cunoscute poveștile, sau nu.

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay