NOAPTEA MUZEELOR 2024

May-18

Muzeul Județean Mureș vă invită sâmbătă, 18 mai 2024, la cel mai important eveniment muzeal al anului - Noaptea Muzeelor 2024. Vă așteptăm, ca în fiecare an, cu expoziții noi, concerte, ghidaje, activități pentru copii și alte programe speciale în spații muzeale și în 30 de spații partenere.
Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a XVIII-a ediție pe plan local și se va desfășura în următoarele spații ale Muzeului Județean Mureș:
- Palatul Culturii și Secția de Artă
- Secția de Științele Naturii - str. Horea 24
- Secția de Etnografie și Artă Populară - Palatul Toldalagi din Piața Trandafirilor 11
- Secția de Istorie și Arheologie - Clădirea muzeului din Cetatea Târgu Mureș
Programul complet al evenimentului va fi disponibil curând pe site-ul muzeului www.muzeulmures.ro
Prețul biletului de intrare / brățara Noaptea Muzeelor 2024: adulți și pensionari - 10 lei; elevi și studenți - 2 lei. Persoane cu dizabilități - gratuit.
Biletele se pot achiziona online începând cu 1 mai 2024 de pe site-ul muzeului, iar în ziua evenimentului, brățările Noaptea Muzeelor 2024 se pot achiziționa doar din spațiile de vizitare ale Muzeului Județean Mureș.
***
Iniţiată în urmă cu 19 ani de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european, iar în România de către Reţeaua Naţională de Muzeelor (RNMR).
Muzee si instituții culturale din zeci de tari europene și nu numai își aprind luminile si deschid porțile in aceeași noapte. Site-ul oficial al evenimentului european: http://nuitdesmusees.culturecommunication.gouv.fr/
Detalii complete şi actualizate despre organizarea generală şi programul evenimentelor din 18 mai în România vor fi disponibile pe canalele Noaptea Muzeelor - https://noapteamuzeelor.org/, precum şi pe reţelele de comunicare ale instituţiilor culturale implicate, printre care se numără și Muzeul Județean Mureș - www.muzeulmures.ro

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay