AȘA VĂD EU – NE POVESTEȘTE TOMPA MIKLÓS (HU)

Feb-16

Așa văd eu - TOMPA MIKLÓS TALE
spectacol de teatru bazat pe cartea de interviuri de László Bérczes Székely körvasút

Miklós Tompa spune povești: vorbește de neoprit, plin de culoare și experiență despre poveștile definitorii ale vieții sale, despre istoria pe care a trăit-o, despre oameni importanți și pe care i-a păstrat în memorie și, bineînțeles, despre teatru - scopul său principal: pentru a crea o cultură teatrală permanentă în Ținutul Secuiesc condamnat. Aceste povești sunt bune de urmărit și ascultat pentru că îți vorbesc personal, deoarece fac și parte din viața noastră: a regiunii, a orașului în care trăim, a familiei noastre, a noastră.
La începutul anilor '90, Miklós Tompa i-a spus lui László Bérczes, și așa a luat naștere cartea interviurilor vieții intitulată Székely körvasút, textul spectacolului a fost pregătit de Olga Barabás, care este și directorul spectacolului.
Cartea de conversații, precum și spectacolul inspirat de acesta, este și un document istoric, încă din anii 1945-1946. Istoria înființării teatrului în 1988, precum și etapele importante ale vieții artistului, care au determinat și marea șira realistă a culturii teatrale în Marosvásárhely și Székelyföld, sunt elaborate într-un format dramatic, interviu-teatru. Fondatorul-director al Teatrului Székely este interpretat de Csaba László, câștigătorul premiului UNITER.
Teatrul Național Marosvásárhely își sărbătorește cel de-al 80-lea sezon în stagiunea 2024/2025, în cadrul căruia, prin această reprezentație, aduce un omagiu propriului său fondator și, de asemenea, creatorului său de anvergură. Producția, care va fi prezentată în decembrie 2023, este intenționată de Tompa Miklós Társulat ca precursor și deschidere a seriei de evenimente festive planificate pentru sezonul jubiliar.
Actori:
Miklós Tompa - Csaba László. Laci - Károly Kovács m.v.
Alți actori: Kinga Benő, Piroska Fodor, Ildikó P. Béres, Noémi Kádár
Regia: Olga Barabás. Compozitor: Károly Kovács. Scenografia: Adrian Ganea. Designer de costume: Fanny Nagy. Consultant în artele mișcării: Benő Kinga. Dramaturg: Olga Barabás. Ajutor: Noémi Simon. Supraveghetor: Lehel Rigmányi.
Performanța noastră este recomandată pentru spectatorii cu vârsta peste 12 ani.
CUMPĂRARE BILET
la casa de bilete a sălii principale a Teatrului Național (deschis în zilele lucrătoare de la 9.00 la 19.00, număr de telefon: 0365 806 865), la locul de desfășurare cu o oră înainte de spectacol și pe site-ul Biletmaster: https:// teatrunational.biletmaster.ro/.../EN-IGY -VĂDEZ...
TEATRU, NIMIC ALLT!

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay