Clasici în jurul lumii

Jun-24

24 iunie 2024
Dreptul la existență al muzicii clasice va fi întotdeauna incontestabil, pentru toți oamenii. Este în viața noastră de zi cu zi - și nu doar în sălile de concert! Cine nu s-a întâlnit cu o piesă de Mozart într-o călătorie cu liftul, sau cu Tocata și Fuga în re minor de Bach când sună telefonul, cu imnul Uniunii Europene, care este inspirat de mișcarea a patra a ultimei simfonii a lui Beethoven (Oda bucuriei), sau cu scena iconică din serialul de desene animate Tom și Jerry, care nu ar fi fost creată dacă Franz Liszt nu ar fi scris Rapsodia ungară nr. 2. Cu toate acestea, uităm adesea cât de divers este genul și că există mulți compozitori fantastici care lucrează în multe părți ale lumii, pe lângă marii compozitori central-europeni menționați mai sus.
Scopul acestei serii de concerte susținute de trei tineri artiști - Dorottya Dénes, Péter Kiss și Bence Szigeti - este de a explora cele mai bune creații din muzica clasică printr-o călătorie în jurul lumii, ascultând lucrări ale unor compozitori de diferite naționalități. Programul de 75 de minute vă va duce în Germania, Spania, Brazilia și, bineînțeles, în iubita noastră Ungarie.
Luați parte la această călătorie muzicală specială! Haideți să învățăm împreună limba care este înțeleasă în întreaga lume: limba muzicii. Pentru că, așa cum spunea Karl Julius Weber: "Muzica este adevărata limbă a lumii"!
Dorottya Dénes - gordonka
Péter Kiss - acordeon
Bence Szigeti - chitară clasică
Data: 24 iunie 2024 - 18:00
Locație: Sala de concerte a Teatrului de Stat din București, str.
Intrare liberă!

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay