Piese de puzzle pentru reconstituirea operei lui Béla Czóbel

Apr-04

4 aprilie 2024
Piese de puzzle pentru reconstituirea operei lui Béla Czóbel
Béla Czóbel a fost unul dintre cei mai cunoscuți și, în același timp, unul dintre cei mai recunoscuți artiști ai picturii maghiare din secolul al XX-lea. Cu toate acestea, o analiză aprofundată a operei sale nu a fost efectuată temeinic până în prezent. Deși numeroase monografii și alte publicații s-au ocupat de opera pictorului longeviv, nu s-a realizat încă nici un catalog “real raisonné” sau monografie amplă.
Cercetarea și prelucrarea minuțioasă sunt îngreunate în principal de numărul extrem de mare de lucrări pierdute și de lipsa documentelor de arhivă legate de anumite perioade.
Pe durata evenimentului care se va desfășura sub forma unei prelegeri, istoricul de artă Barki Gergely va vorbi despre noile rezultate ale cercetărilor din ultimii 20 de ani, ne va relata poveștile captivante ale descoperirii unor lucrări și importanța lucrărilor încă ascunse, pierdute.
Se va pune un accent deosebit pe perioada timpurie a pictorului, care a durat până în 1925, timp în care acesta a participat la nivel internațional în diferite centre de pictură din întreaga Europă, în cadrul cărora a activat ca artist avangardist a picturii moderne.
Evenimentul se va desfășura sub formă de prelegere în limba maghiară.
𝐓𝐢𝐩𝐮𝐥 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢: Prelegere
𝐏𝐫𝐞𝐳𝐢𝐧𝐭𝐚̆: Istoricul de artă Barki Gergely
𝐋𝐨𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞: Galeria Cetății
𝐃𝐚𝐭𝐚: joi, 04 aprilie 2024
𝐎𝐫𝐚: 17.00

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay