Artă și iubire fatală

Apr-05

5 aprilie 2024
Vă invităm la un nou eveniment special realizat în cadrul expoziției „Pallady. Jurnal intim” programat vineri, 5 aprilie 2024, de la ora 18.00, în Sala Mică a Palatul Culturii, aripa dreaptă, etajul II. Invitat: Gergely Barki, istoric de artă și curator din Budapesta. Bilete disponibile în avans, doar la locație: Casieria Palatului Culturii (mențiune: Pallady) în limita a 180 de scaune. Preț unic: 15 lei. Eveniment în limba maghiară.
Artă și iubire fatală – Fragmente de jurnal epistolar de la începutul secolului
Ce poate fi fascinant în jurnalele și scrisorile unui artist? Poate faptul că ne ajută să-i înțelegem arta. Dar la fel de interesant este să-i cunoaștem caracterul, viața de zi cu zi, care uneori devin un roman demn de a fi ecranizat sau chiar o dramă.
Acesta este cazul poveștii sfâșietoare a inseparabililor pictori Sándor Galimberti și Valéria Dénes, redată cel mai precis nu prin intermediul picturilor sau al altor documente, ci prin scrisorile lor, care urmăresc cele mai cruciale momente din scurta lor viață, într-o manieră asemănătoare unui jurnal.
Publicul târgumureșean va fi primul, chiar înaintea audienței din Budapesta, care va avea ocazia să afle detalii din culisele unui proiect complex de cercetare filologică și de istoria artei. Proiectul este în curs de desfășurare și este încă nepublicat. Sunteți rugați, așadar, să păstrați ceea ce urmează să auziți, până în luna septembrie a acestui an când va fi deschiderea marii expoziții Galimberti de la Galeria Națională Maghiară!


Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay