Targul de Craciun Targu Mures

Târgurile de Crăciun din județul Mureș - 2022

Crăciunul este cea mai așteptată perioadă din an și reprezintă un prilej de sărbătoare. De-a lungul anilor, oamenii au păstrat tradiții și obiceiuri pe care le transmit din generație în generație, iar târgurile de Crăciun sunt evenimente care ne unesc și ne introduc în atmosfera magică a Crăciunului. 
 
Desfășurate în mod normal în luna decembrie, târgurile de Crăciun se organizează în piețe publice sau în piețe special amenajate din orașe și sate. Ele sunt un mod tradițional de a sărbători Crăciunul și de a ne face să ne bucurăm de atmosfera specifică a acestei perioade.
 
Simte Magia Crăciunului la Târgurile din județul Mureș
 
Piețele iluminate de mii de beculețe, colindele, mirosul de cozonac și vin fiert, râsetele copiilor și bucatele alese sunt adunate toate la târgurile de Crăciun. Ele sunt un loc de întâlnire pentru comunitățile locale și oferă o varietate de produse, de la mâncare și băuturi specifice perioadei de Crăciun, la decorațiuni și cadouri, de la micii producători locali.
 
În acest articol dorim să-ți prezentăm târgurile de Crăciun care au loc în județul nostru și ce evenimente organizează fiecare. 
 
Târgul de Crăciun din Târgu Mureș
 
Târgul de Crăciun de la Târgu Mureș și-a deschis porțile în data de 5 decembrie în Piața Trandafirilor și vă așteaptă cu multe surprize. Aproximativ 35 de standuri de artizanat și producători locali vă vor purta prin bucătăriile tradiționale cu băuturi calde și gustări de sezon.
 
An de an, copiii vin însoțiți de părinți sau bunici pentru a-l vedea pe Moș Crăciun. Anul acesta Trenul lui Moș Crăciun îi așteaptă pe cei mici să-i poarte într-o călătorie de basm până la Căsuța lui, unde vor putea gusta delicatese de Crăciun. 
 
Noua atracție a târgului este caruselul amplasat în centrul orașului. Atmosfera de sărbătoare va fi presărată cu programe festive care vor avea loc pe scena amplasată lângă bradul de Crăciun. 
 
În fiecare weekend se vor organiza spectacole cu muzică live, colinde, dansuri și alte tradiții populare. Pentru a fi la curent cu evenimentele ce au loc în perioada sărbătorilor de iarnă, accesează pagina oficială a Târgului de Crăciun din Mureș aici
 
Evenimente desfășurate în perioada sărbătorilor în Târgu Mureș
 
De asemenea, evenimentele se desfășoară și în Promenada Mall, unde va avea loc un târg handmade de Crăciun. Spiridușii lui Moș Crăciun sunt gata să pregătească cele mai speciale cadouri pentru cei dragi ție. Un cadou simbolic, lucrat manual cu mult drag te așteaptă în perioada 16-18 decembrie în Mallul Promenada din Târgu Mureș.
 
Crăciunul este despre cadouri, despre bucuria de a dărui și a o împărtăși cu cei apropiați și nu numai. Cadourile pot fi dăruite sub diverse forme: de la cele tradiționale de sărbători până la a da o mână de ajutor celor care chiar au nevoie. Duminică, 18 Decembrie are loc Târgul caritabil de Crăciun „Dăruim și Ajungem MARI” la J'ai Bistrot Târgu Mureș între orele 12 - 18.  Pentru a afla ce presupune acest târg caritabil, ce activități se desfășoară și cum poți contribui și tu, accesează pagina evenimentului chiar aici.
 
Colindele datează din vremuri străbune și creștine și sunt tradiții străvechi care ne aduc zâmbetul pe buze și ne umplu inima de bucurie. Elevi talentați și profesori dăruiți vor interpreta împreună un repertoriu variat, alcătuit atât din piese clasice, cât și din muzică modernă în cadrul evenimentului ,,Christmas Melodies"
 
Iarna aceasta Russel McGregor revine pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureș cu un spectacolul dedicat copiilor. Evenimentul începe la ora 17:00 și este urmat de un Concert de Gală care începe la ora 20:00. Mai multe detalii despre acest eveniment poți afla aici
 
Târgul de Crăciun din Sighișoara
 
Târgul din Sighișoara poate fi vizitat până în data de 5 ianuarie și are loc în Cetatea Medievală a Sighișoarei. Perla Transilvaniei, cum mai este amintit fermecătorul orășel, ne introduce în minunata atmosferă a sărbătorilor de iarnă cu preparate tradiționale în incinta cetății. 
 
Pentru a accentua spiritul sărbătorilor, anul acesta târgul din orașul medieval a deschis și un patinoar ecologic. Astfel, toți cei care iubesc sporturile de iarnă se pot bucura de o atmosferă de sărbătoare, o ciocolată caldă și un patinoar pe cinste. 
 
Târgul e deschis zilnic între orele 10 și 23 și evenimentele sunt nelipsite. Pentru programul complet poți verifica pagina oficială a Târgului aici.
 
Târgul de Crăciun din Reghin 
 
Anul acesta, Târgul de Crăciun de la Reghin vă așteaptă de la mic la mare să vă bucurați de magia sărbătorilor de iarnă la o ceașcă de ciocolată caldă sau un vin fiert, într-un decor de poveste. Târgul se organizează în perioada 12 – 23 decembrie, cu activități pentru copii zilnic între orele 16 – 19, din care amintim ateliere de creație coronițe de Crăciun, tatuaje cu sclipici, baloane modelate, spectacol de magie și altele.
 
Un alt eveniment organizat în premieră este Târgul de Crăciun din localitatea Cund, care promite să fie un eveniment deosebit, mai ales dacă luăm în considerare profilul culinar al zonei. Acesta va avea loc în weekendul 17-18 decembrie, în Șura Parohiei din Cund și este un eveniment caritabil, în folosul Școlii Primare din Cund. Pe lângă produsele artizanale și culinare deosebite, oferite de Manufactura de Brânză, Christian Harfmann sau Valea Verde Retreat – Transilvania, vizitatorii se vor putea bucura și de un Foto Corner, foc deschis, gătit în aer liber, iar ca încheiere, târgul se va termina pe acordurile renumitului artist Vizi.
 
Târgurile de Crăciun sunt ocazia ideală de a te bucura alături de cei apropiați într-un cadru de poveste. Nu rata evenimentele care au loc în perioada următoare în județul nostru și alege-le pe cele potrivite gustului tău. 

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay