Ștranduri în aer liber din județul Mureș

După o zi încărcată cu vizite la atracțiile turistice de pe meleagurile mureșene, ce sună mai bine decât o relaxare la piscină? Sau de ce nu, în loc de o astfel de zi, mai bine luați o pauză binemeritată și încercați să vă răcoriți la piscinele publice din frumoasele stațiuni balneare din județul Mureș. Bucurați-vă de zilele călduroase de vară la diversele ștranduri în aer liber din regiune. 

Iată câteva idei de ștranduri în aer liber:

Centrul de agrement și sport Mureș - Weekend - Târgu Mureș
Piscine, terenuri de sport (fotbal, volei, tenis, baschet, teqball) oferă recreere activă pentru toți iubitorii de mișcare.  Ștrandul este deschis de marți până duminică. 

Băile Sărate Apollo – Sângeorgiu de Mureș
Piscine în aer liber, ideale pentru înotul de agrement. Complexul Apollo Wellness Club  (în aer liber) se întinde pe o suprafață de 24.000 mp și este cunoscut pentru serviciile și activitățile de agrement de înaltă calitate. Ștrandul este considerat unul dintre cele mai cunoscute centre de agrement din județul Mureș și din Transilvania. 

 
Ștranduri din Sovata 

Lacul Ursu
Este o experiență minunată să plutești ușor pe suprafața apei sărate a Lacului Ursu și să admiri frumusețea copleșitoare din jur. Datorită conținutului său ridicat de sare, este așa-numita Mare Moartă a Transilvaniei. Datorită efectului său heliotermic, suprafața lacului se încălzește până la 23-25 de grade Celsius în timpul verii, în timp ce straturile mai adânci ale apei sunt cele mai calde la o adâncime de 2 metri, ajungând adesea la 41 de grade Celsius, ceea ce îl face un loc plăcut pentru înot. 

Lacul Ursu este deschis în fiecare zi a săptămânii între orele 10.00 și 18.00, existând o pauză între orele 13.00 și 15.00, ceea ce înseamnă că trebuie să ieșiți din apă, dar puteți rămâne la plajă, fără să fiți nevoiți să părăsiți incinta. Tarifele pentru anul 2023 sunt: 45 lei/adulti, 35 lei/pensionari și copii. 

Lacul Aluniș
Fratele geamăn al Lacului Ursu, se ascunde într-o dolină pitorească, la 60 m spre vest, de Lacul Ursu și s-a format datorită apei care se scurge din Lacul Ursu. Lacul Aluniș este mai mic, într-adevăr, dar la fel de benefic și potrivit pentru baie în timpul sezonului de vară. Prețurile biletelor de intrare sunt de 35 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii.

Ștrandurile Ursu și Aluniș sunt în administrarea Hotelului Ensana Health SPA Sovata.

Ștrandul Lacul Negru 
Piscina de lângă lac este un loc ideal pentru înot, deoarece apa din piscină este încălzită, astfel încât temperatura apei este plăcută din primăvară până toamna. Sunt disponibile șezlonguri și umbrele de soare pentru a vă răcori în căldura verii. Ștrandul este deschis zilnic între orele 9:00 și 20:00, iar tarifele valabine în anul 2023 sunt: 50 lei/zi - sezlong cu saltea și parasolar, 40 lei/zi - loc pe scaun, 25 lei/zi - copii pana la 14 ani. Detalii la telefon: (0755) 077 289


Ștrandul municipal - Reghin 
Ștrandul municipal din Reghin este situat în Parcul Tineretului și are mai multe piscine. Este deschis lunea între orele 14.00 și 20.00 și de marți până duminică între orele 9.00 și 20.00.


Băile Ideciu de Jos
La numai 6 km de Reghin se află stațiunea balneară Ideciu de Jos, renumită pentru băile sale cu apă sărată, cu 2 piscine cu apă sărată, ale cărei proprietăți curative erau cunoscute încă din epoca romană. Există de asemenea nămol mineral, o zonă destinată nudismului și o mică plajă cu nisip, iar zona verde din împrejurimi îndeamnă la relaxare. Bazinle alimentate de izvoare sărate cu o concentrație de la 150 la 300 g de sare/litru, sunt bogate în iod, calciu, fluor, brom, fier, magneziu și sulf și stau la dispoziția vizitatorilor de luni până duminică între orele 8.30 și 21.00.

 

Centrul Tutti Wellness - Roteni
Terasele centrului de wellness, piscinele în aer liber și șezlongurile și umbrelele de soare asigură revigorare și relaxare. Acesta este deschis zilnic între orele 9.00 și 21.00.


Ștrandul Petris -Târnăveni
Plaja în aer liber oferă activități de petrecere a timpului liber pentru 1.500 de amatori ai scăldatului, cu o piscină de dimensiuni olimpice care se adâncește treptat și șezlonguri pentru a face căldura verii mai suportabilă. 

 
Parcul Mcqueen - Acățari
Ștrandul oferă trei piscine, două cu apă dulce, cu tobogan și una cu apă sărată, precum și un perete de cățărare, trambulină, teren de baschet, minifotbal, biliard, paintball, badminton, groapă de nisip și volei de plajă. Acesta este deschis zilnic între orele 10.00 și 20.00.

Pensiunea Nemes – Murgești
Pensiunea oferă o piscină în aer liber cu apă sărată încălzită, un jacuzzi cu apă sărată și o saună. De asemenea, are un restaurant, parcare gratuită și Wi-Fi gratuit. Piscina este deschisă zilnic între orele 09:00 și 19:00.

https://www.facebook.com/PensiuneaNemes

Camping Aquaris - Sighișoara
Pensiunea Aquaris are un camping amenajat, cu o piscină, șezlonguri și locuri de campare atât pentru corturi, cât și pentru rulote, în inima Sighișoarei.

https://aquariscamp.net/ 

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay