Rarități ale naturii

Rarități ale naturii

Rezervația de stejar pufos Criș

Rezervația de stejar pufos este o rezervație forestieră aflată în imediata apropiere a satului Criș, la o altitudine cuprinsă între 500 - 650 m, pe o suprafață de 11,9 ha. Stejarul pufos este un arbore local relativ mic, cu o coroană largă și un trunchi sinuos, al cărui lăstari sunt pufoși, de unde și denumirea acestuia. Aceștia se găsesc pe aproape tot teritoriul României, sub forma unor păduri rare, pâlcuri sau tufărișuri, în regiunea de câmpie și silvostepă. Vârsta arborilor este de 80 - 100 de ani, diametrele medii fiind cuprinse între 20-24 cm. Fauna este caracteristică pădurilor din zona de dealuri înalte, speciile cele mai frecvent observate fiind căpriorul, iepurele, mistreţul și fazanul.  Uneori, în preajma stejarului pufos se găsește și cornul, care are fructe bune de cules pentru consumul alimentar (siropuri, gemuri).

Află mai mult

Platoul Breite – Rezervația de stejari seculari

Rezervația naturală de stejari seculari ”Platoul Breite” se întinde pe o suprafață de 133 ha, în apropierea orașului Sighișoara, fiind cel mai mare şi mai bine conservat habitat de pășune împădurită cu goruni şi stejari seculari din centrul şi estul Europei. Arborii au vârste cuprinse între 400 - 600 de ani, cu diametre de până la 1,8 m. Aici pot fi observate multe specii de plante și animale – ciocănitori, păsări cântătoare, șopârle, lilieci sau fluturi – în funcție de sezon și perioada zilei. La marginea pădurii se află unul dintre cei mai bătrâni stejari din rezervație, cu circumferința de peste 7,1 m și o vârstă estimată de peste 700 de ani!

Află mai mult

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay