Scaunul Domnului - Munții Călimani

Descriere

Scaunul Domnului (în maghiară Istenszéke) este un vârf de 1381 metri pe verantul de sud-vest a Munților Călimani. Zona este considerată cea mai vestică parte a lanțului Munților Călimani. Roca muntelui este din andezit, forma actuală și-a dobândit-o în urma eroziunii rocilor mai moi din vecinătatea sa, iar ce era mai rezistent a rămas, alcătuind masa muntoasă a Scaunului Domnului.

Însemnul turistic cu dungă albastră pornește din satul Deda-Bistra pe o distanță de aprox. 9 km, drumul putând fi parcurs în 3-4 ore, având un grad de dificultate mediu. Însemnele cu cruce și triunghi albastre pornesc de la drumul forestier din Deda-Bistra, apoi urcă pe valea pârâului Zapodia cu Cale, fiind mai lungi atât ca distanță în kilometri, cât și în timp decât traseul anterior. Traseul însemnat cu cerc albastru pornește din satul Gălăoaia, din fața cabanei de acolo, urmează cursul pârâului Gălăoaia Mică până la Poiana de Mijloc, și de aici în jos la Scaunul Domnului. Acesta este cel mai lung traseu.

Plimbare virtuală - ca și cum ai fi acolo

În apropiere...

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay