Unchiul Vania

Apr-04

Universul fascinant şi inepuizabil al lui Cehov va fi transpus pe scena Companiei „Liviu Rebreanu“ de către regizorul Sorin Militaru într-o montare care va fi fidelă textului, dar accesibilă publicului contemporan.

„Unchiul Vania” este una dintre piesele de teatru considerate reper pentru Anton Pavlovici Cehov.
Publicat inițial în 1898 și montat pentru prima dată zece ani mai târziu, la Teatrul de Artă din Moscova, textul dramaturgului rus ne prezintă povestea profesorului Aleksandr Vladimirovici Serebriakov și a familiei sale.
Profesorul, aflat acum la cea de-a doua căsnicie, o aduce pe mult mai tânăra sa soție, Elena Andreevna, la moșia pe care o deține. Aici locuiesc Ivan Petrovici Voinițki, unchiul Vania, fratele primei soții a profesorului, care administrează domeniul, Sonia Aleksandrovna Serebriakov, fiica profesorului din prima căsătorie și Maria Vasilevna Voinițki, mama primei soții a profesorului.
Printre celelalte personaje din text se regăsește Mihail Lvovici Astrov,
doctorul local, oaspete regulat al casei.
La moșia Serebriakov aparent nu se întâmplă nimic, fapt caracteristic lumii cehoviene, dar, în același timp, în mințile și în sufletele personajelor se întâmplă enorm de multe. Sonia este îndrăgostită pătimaş de Astrov, dar nu se consideră demnă de acesta. Astrov și Vania sunt îndrăgostiți de fermecătoarea Elena. Fiecare trăiește în lumea lui, prins în capcana plictiselii și a lipsei de încredere.
Toate gândurile ascunse ies până la urmă la iveală, totuși, fără a modifica prea mult regulile unui astfel de univers rigid.


Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay