Conferința Dimensiuni Ascunse - Contextul Psihosocial al Bolilor (HU)

Feb-16

16-18 februarie 2024
Pentru a percepe corespunzător un obiect în spațiu, este necesar să îl vedem în trei dimensiuni. Același lucru se aplică și conceptelor: pentru a le înțelege cât mai precis, trebuie să le abordăm din mai multe perspective.
În viața de zi cu zi, conceptele de sănătate și boală sunt în general gândite într-un mod liniar, chiar și în cercurile profesionale. Cu toate acestea, dacă luăm în considerare definiția OMS (Organizația Mondială a Sănătății), ambele sunt cu claritate condiții multidimensionale care implică interacțiuni fizice, mentale și sociale. Dincolo de mecanismele patologice bine cunoscute, diferiți factori influențează dezvoltarea, evoluția, severitatea și reacția la boli. Accentuarea excesivă sau neglijarea acestor factori poate face actul medical parțial.
Ce factori ar trebui să luăm în considerare atunci când căutăm cauza unei boli? Cum influențează, de exemplu, background-ul nostru etnic evoluția bolii noastre? Care este poziția științifică actuală privind manifestarea fizică a traumelor psihologice? Care este impactul stresului asupra sănătății? Practic, concentrându-ne pe cazuri și particularități, prin confruntarea de gânduri și principii, încercăm să abordăm contextul multidimensional al bolii la conferința "Dimensiuni Ascunse - Contextul Psihosocial al Bolilor" organizată de Fundația Sfântul Balázs.

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay