Lumânările dreptății (HU)

Apr-08

La începutul anilor 1940, Bezidu Nou era aparent o insulă a păcii, unde diferite religii, confesiuni și viziuni ale lumii puteau coexista într-o pace exemplară. Printre altele, există o mică comunitate de secui care a urmat obiceiurile evreiești încă din Evul Mediu. Aceștia sunt sabatari. Cei mai mulți dintre ei s-au convertit la religia israelită în a doua jumătate a secolului al XIX-lea și, în momentul în care începe povestea noastră, sunt secui cu o identitate evreiască. Trăiesc netulburați alături de ceilalți locuitori ai satului, dar când Transilvania de Nord este anexată la Ungaria, politica Budapestei se amestecă brusc în viața lor. Din acel moment, originea și identitatea religioasă devin o chestiune de viață și de moarte.
Lumânările adevărului, de Csaba Székely, este un memorial al încercărilor și necazurilor oamenilor din Bözödújfal. Autorul abordează acest subiect deosebit de emoționant cu o profundă empatie și un simț al umorului unic. Ni se oferă o privire în viața unei comunități care s-a înțeles întotdeauna bine între ele, cu excepția celor patru ani de istorie în care autoritățile au intervenit cu forța în viața lor. Lucrarea spune povestea acestor patru ani. Producția, care este și premiera dramaturgiei, este regizată de Aba Sebestyén, iar muzica este semnată de Tibor Cári.

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay