Conferința din Iran (HU)

Apr-29

29 aprilie 2024
Ivan Viripayev
CONFERINȚĂ ÎN IRAN
Spectacolul invitat al Teatrului Tamási Áron din Sfântu Gheorghe
Regia: LÁSZLÓ BOCSÁRDI
În 2017, Ivan Viripayev, un proeminent autor de dramaturgie contemporană, de origine rusă și care trăiește în Polonia, a scris una dintre cele mai influente și culte piese ale sale, CONFERINȚA IRANIANĂ, care de atunci a fost tradusă în mai multe limbi și jucată în mai multe teatre importante.
Titlul și decorul piesei sunt deja simbolice - în capitala Danemarcei, la Universitatea din Copenhaga, se adună câțiva intelectuali, un om de știință și un teolog, un politolog și un corespondent de război, un prezentator de televiziune și un scriitor, pastorul și dirijorul, precum și poetesa iraniană laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, pentru a-și exprima opiniile cu privire la drepturile omului și libertatea de exprimare, la conflictul geopolitic din Orientul Mijlociu și la "problema Iranului". Dar conferința, care începe ca fiind una științifică, ia o turnură neașteptată atunci când viziunile diferite ale lumii și modurile de gândire ale vorbitorilor, experiențele lor de viață diferite, intră în conflict, iar poveștile personale de viață și luptele interioare ale participanților sunt dezvăluite în cursul dialogurilor aprinse și al monologurilor revelatoare și confesive. Explorând cauzele și consecințele cataclismelor din lume, personajele ajung la confruntarea dintre civilizațiile orientale și occidentale și la întrebarea fundamentală a umanității - care este sensul vieții?
Spectacolul este o călătorie spirituală emoționantă, care explorează temele libertății, credinței în Dumnezeu, fericirii în abordări diferite, forțând publicul să se confrunte cu cele mai importante întrebări ale timpului nostru și cu starea civilizației noastre.
Autorul a fost autorizat de henschel SCHAUSPIEL Theaterverlag Berlin (DE) și Hofra Ltd. www.hofra.hu.

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay