Tabără Citizen Science - Ediţia 2.

May-23

23 mai 2024
APEL DE PARTICIPARE
23-26.05.2024
hypha_etc camp, Câmpu Cetăţii, judeţul Mureş, România
organizat de by hypha_etc [education, theory, culture], NECC (Nature Education Community Center) şi Milvus Group
Termen limită de înscriere: 19.04.2024

Cea de-a 2-a ediție a Taberei Citizen Science atrage atenția asupra proiectelor de conservare a biodiversității, punând accentul pe învățarea speciilor, întrucât o cunoaștere mai sigură a speciilor sprijină participarea activă la proiectele de știință comunitară. Tabăra va oferi cunoștințe teoretice accesibile, combinate cu activități practice de teren pentru toți participanții. În cadrul discuției de deschidere, invitatul nostru internațional va aborda provocările legate de construirea unei comunități active de iubitori ai naturii. În timpul atelierelor de vineri și sâmbătă, specialiști din România vor implica participanții în colectarea de date pentru proiecte naţionale şi internaţionale de monitoring și vor facilita învățarea în comunitate.

Cazare și facilități:
Oferim cazare în camere cu 4-6 paturi, dotate cu baie privată și un colț de bucătărie, pentru maxim 30 de participanți. Apartamentele au ferestre mari pe două laturi, ceea ce creează o senzație de spațialitate şi permite pătrunderea luminii naturale în cameră. Pentru controlul temperaturii, apartamentele sunt dotate cu încălzire prin pardoseală. Datorită formei asimetrice, iluminării și tavanului înalt, apartamentele sunt spaţioase şi sunt potrivite pentru a găzdui 4-6 persoane. Camerele se află doar la câțiva pași de spațiul comunitar, caracterizat de o structură vizibilă din lemn cu pereți de sticlă de la podea până la tavan. Spațiul comunitar include un spațiu pentru ateliere/sală de conferințe, sală de mese și un colț de citit.

Participarea:
Tabăra este deschisă tuturor persoanelor cu vârsta de 18 ani și peste, indiferent de pregătirea lor profesională. Limba de desfășurare a evenimentului este engleza, astfel încât este necesar un nivel de bază de cunoaștere a limbii engleze. Cu toate acestea, la cererea participanților, vor fi oferite explicații în limbile română și maghiară.
Taxa de participare la acest program este de 100 EUR / 500 RON și acoperă cazarea pentru 3 nopți, 3 mese/zi (inclusiv cina în ziua sosirii & prânzul în ziua plecării), precum și participarea la workshop-urile și activitățile educaționale.
Se acordă burse pentru a acoperi 60% din taxa de participare. Vă rugăm să rețineți că acestea vor fi oferite pentru un număr maxim de 4 participanți. În cazul în care doriți să aplicați, vă rugăm să încărcați o scrisoare de motivație în formularul de înscriere.
Pentru a participa, vă rugăm să completaţi formularul de înscriere până la data de 19.04.2024: https://forms.gle/NmyBYXjJH9dnAr817
E-mailurile de confirmare vor fi trimise până la 23.04.2024.
După primirea e-mailului de confirmare vă puteți asigura locul prin transferarea a 40% din taxa de participare (40 EUR / 200 RON) în contul bancar pus la dispoziție de organizatori, până la data de 26.04.2024.
După această dată, în caz de retragere, suma deja transferată va fi folosită pentru a acoperi participarea candidaților bursieri și nu va putea fi rambursată. Diferența de 60% rămasă trebuie transferată în același cont până la data de 20.05.2024.

Invitați:
Daisy Meadowcroft, Dorset Wildlife Trust
Anna Szabó & Dorottya Sándor, botanişti, biologi specializați în ecologia plantelor
Iulia Muntean, biolog specializat in conservare, lepidopterolog
Tibor Sos, biolog de teren, herpetolog
Kis Réka, biolog de teren, ornitolog, Milvus Group

Program:
Joi, 23 mai
15:00-16:00 - Sosire
16:30-19:30 - Discuție de deschidere și workshop
19:30 - Cină
Vineri, 24 mai
8:30-9:30 - Mic dejun
10:00-13:00 - Primul workshop dedicat cunoașterii speciilor
14:00-15:00 - Prânz
16:00-19:00 - Al doilea workshop dedicat cunoașterii speciilor
19:30 - Cină
Sâmbătă, 25 mai
8:30-9:30 - Mic dejun
10:00-13:00 - Al treilea workshop dedicat cunoașterii speciilor
14:00-15:00 - Prânz
16:00-19:00 - Al patrulea workshop dedicat cunoașterii speciilor
19:30 - Cină
Duminică, 26 mai
8:30-9:30 - Mic dejun
10:00-13:00 - Discuție de închidere
13:00-14:00 - Prânz, plecare

Evenimentul face parte din seria de programe Citizen Science 2024 iniţiat de asociația hypha_etc [education, theory, culture], realizat în parteneriat cu NECC (Nature Education Community Center) și Milvus Group. Seria de evenimente are ca scop promovarea științei comunitare la nivel regional privind conservarea naturii și a biodiversității. Susținem dezvoltarea unor practici locale care, pe termen lung, vor contribui la o comunitate din Transilvania activă, iubitoare de știință şi dedicată problemelor ecologice.
hypha_etc [education, theory, culture] este un institut cultural experimental din Câmpu Cetăţii, judeţul Mureş. Dezvoltăm noi modele de învățare și cooperare cu diverse grupuri de oameni, cum ar fi artiști, cercetători științifici și pedagogi care acordă importanță reflecției asupra societății și mediului natural.
NECC (Nature Education Community Center) a luat naștere în noiembrie 2017 ca o inițiativă condusă de studenții Facultății de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Macalik Kunigunda, profesor universitar și fondator al proiectului "Miile de minuni ale naturii - Casă de joacă interactivă". Scopul principal al acestei inițiative este formarea mentalităților și promovarea științei prin activități educative, în care învățarea prin practică joacă un rol esențial.
Grupul Milvus se angajează să protejeze patrimoniul nostru natural. Efectuăm cercetări aplicate și activități de conservare a speciilor periclitate, conștientizare și educație, monitorizăm respectarea reglementărilor privind conservarea naturii și ne implicăm în influențarea politicilor de mediu.

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay