Navigatorul

THE SEAFARER

Mar-30

Conor MCPHERSON: Navigatorul
Gen: comedie neagră
Sala: Sala Mare
Durata: 2 oră(e) 30 minute, cu 1 pauză(e)
Limbă: RO

Navigatorul este o piesă scrisă de autorul dramatic Conor McPherson în anul 2006. Acțiunea este plasată în Baldoyle, o suburbie din Dublin, în Ajunul Crăciunului. Piesa îi are în centru pe James „Sharky” Harkin, un alcoolic care locuiește cu fratele său orb și în vârstă – Richard Harkin. Pe măsură ce încearcă să stea departe de băutură pe perioada sărbătorilor, Sharky trebuie să îi țină piept irascibilului Richard, dar și propriei conștiințe care îl băntuie. Piesa a fost nominalizată la Premiile Tony și Premiul Olivier pentru Cea Mai Bună Piesă.
Conor McPherson s-a născut la Dublin pe 6 august 1971. A studiat la University College Dublin și a devenit membru al UCD Dramsoc, societatea de dramaturgie a colegiului, unde a scris primele piese. A fondat compania teatrală Fly by Night, care a produs câteva dintre piesele sale. Este considerat unul dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani europeni. Piesele lui McPherson s-au bucurat de critici pozitive și au avut succes pe plan internațional, mai ales pe West End și pe Broadway. A fost distins, printre altele, cu Premiul Laurence Olivier pentru cea mai bună piesă a anului în 1998 („Barajul”), Premiul Meyer Whitworth, Premiul Evening Standard.
Actorul Richard Balint a primit Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul lui Mr. Lockhart.

Spectacolul conţine limbaj licenţios şi este recomandat persoanelor cu vârsta peste 16 ani.

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay