Excursii de o zi din Târgu Mureș

Încetul cu încetul se termină perioada de lenevire de sărbătoare. A sosit timpul să îmbrăcăm puloverul tricotat primit de bunica, să ne punem căciula și fularul și să pornim la drum în căutarea comorilor bine ocrotite ale județului Mureș!

Iată două destinații care pot fi vizitate într-o excursie de o zi alături de prieteni sau cu familia:

Sângeorgiu de Pădure și Bezidu Nou
Castelul Rhédey din Sângeorgiu de Pădure este o destinație interesantă pentru cei care sunt pasionați de nostalgiile vremurilor apuse. Muzeul Rhédey, inaugurat în toamna anului trecut adaugă un plus de valoare vizitei. Galeria din interiorul castelului aduce un omagiu memoriei stră-străbunicii reginei Angliei, Claudia Rhédey. 
Castelul este deschis în timpul săptămânii între orele 09 – 15, sâmbătă între orele 10 -14, iar duminică între 10 – 12, intrarea făcându-se cu vizită ghidată la fiecare oră.

Odată ieșiți din muzeu o destinație care merită vizitată este localitatea istorică Bezidu Nou, al cărei tristă poveste este cunoscută de toți ardelenii. Monumentul creat de Sükösd Árpád, aflat în mod simbolic pe malul lacului din Bezidul Nou, păstrează memoria satului inundat odinioară.

Înainte de a ne îndrepta spre casă, să mai facem o plimbare în jurul lacului și să ne închipuim cu ochii minții acoperișurile de odinioară, turnurile bisericilor, ulițele pline de viață, vuind de glasul copiilor.

 
Reghin
Reghinul este un oraș care își așteaptă vizitatorii din țară și din străinătate cu o multitudine de programe și atracții consistente, începând cu bisericile diferitelor confesiuni și până la atelierele lutierilor. 

Una dintre cele mai importante atracții din Reghin este biserica evanghelică a sașilor care dăinuie încă din evul mediu, dar bisericile reformată și catolică, vechea biserică de lemn și sinagoga de odinioară vorbesc despre o adevărată varietate culturală a orașului.

În centrul orașului, cunoscut pentru fabrica de viori, vizitatorul este întâmpinat, în mod firesc, de monumentul intitulat „Viori” al sculptorului Baróthi Ádám. Să nu ne sfiim și să pășim în atelierele locale, căci acestea sunt cele mai potrivite spații unde putem arunca o privire asupra universului lutierilor!

Să nu uităm din programul vizitei nici muzeul etnografic unde putem vedea porturi populare din diferite zone și putem afla mai multe despre obiceiurile, tradițiile populare din aceste meleaguri.

Pentru vizite cu ghid ne poate fi de ajutor centrul turistic local:
Centrul de Informare și Promovare Turistică din Reghin, Piața Petru Maior, nr. 60

Tel. 0365 430 590

Care destinație îți este pe plac?

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay